Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Η τελετή εγκατάστασης της Ε.Μ.Ι.Π.Η. στα νέα της γραφεία στη Βέροια (Ολγάνου 12)

Στα νέα της γραφεία, στο Αρχοντικό Μπέκα, στην συνοικία της Μπαρμπούτας της Βέροιας, εγκαταστάθηκε και επίσημα η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας (Ε.Μ.Ι.Π.Η.), με ειδική εκδήλωση το απόγευμα της Πέμπτης (26/5/2016).

Ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Παύλος Σταματάς, ως εκπρόσωπος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, τέλεσε τον αγιασμό, ενώ μετέφερε τις ευχές και τα συγχαρητήρια του Μητροπολίτη για το έργο της Εταιρείας, εκφράζοντας, παράλληλα, τις προσωπικές του ευχές.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Μ.Ι.Π.Η., δρ. Εμμανουήλ Ξυνάδας αναφέρθηκε στην 8χρονη πορεία της Ε.Μ.Ι.Π.Η., στο έργο που έχει επιτελέσει, στο ιστορικό της παραχώρησης έδρας στην Εταιρεία, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και την ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας (στην ευθύνη της οποίας ανήκει ο χώρος), για την θετική ανταπόκριση στο αίτημα για παραχώρηση γραφείου.

Η Ε.Μ.Ι.Π.Η., σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. που ανέγνωσε η γραμματέας του, Αναστασία Ταναμπάση, αποφάσισε να τιμήσει τον Δήμαρχο Βέροιας κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη και, δι' αυτού, όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας για την ομόφωνη απόφασή του περί της παραχώρησης του γραφείου στην Ε.Μ.Ι.Π.Η. και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Εμμανούλ Ξυνάδας του πρόσφερε τιμητική πλακέτα.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης αναφέρθηκε στο γεγονός που το έκανε εντύπωση σχετικά με την Εταιρεία και δέχτηκε ευχαρίστως να είναι θετικός στην παραχώρηση γραφείου. Όπως είπε, του έκανε εντύπωση ο ζήλος και το αποτέλεσμα των μελών της Εταιρείας, οι οποίοι, παρότι λίγοι σε σχέση με άλλα Σωματεία και με επιστημονικούς σκοπούς, κατάφεραν πολύ σημαντικά πράγματα στον τομέα της ανάδειξης της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού. Κλείνοντας, ¨με αφορμή την εγκατάσταση στο Αρχοντικό Μπέκα, ευχήθηκε τα μέλη της ΕΜΙΠΗ να γίνουν "οι άρχοντες της τοπικής ιστορίας".

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, έλαβε τον λόγο ο κ. Γιώργος Χιονίδης, ο "Ιστορικός της Βέροιας", ο οποίος τίμησε με την παρουσία την εκδήλωση. Ο κ. Χιονίδης μίλησε με εγκάρδια λόγια την ΕΜΙΠΗ και το έργο της, χαρακτηρίζοντας "αρίστη και σε ποιότητα και σε ποσότητα" την συλλογική προσπάθεια της Εταιρείας, συγχαίροντας, παράλληλα, τον Δήμο που το αντιλήφθηκε και την αξιοποίησε. 

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες, πέραν του Δημάρχου και του εκπροσώπου του Μητροπολίτη, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος του ΔΣ της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας κ. Γεώργιος Σοφιανίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Βέροιας κ. Γεώργιος Κάκαρης, ο διευθυντής της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας κ. Ιωάννης Καμπούρης, ο ποιμένας της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Βέροιας αιδ. Σταύρος Δεληγιάννης, οι δικηγόροι κ.κ. Αναστάσιος Μπαρτζώκας και Ιωάννης Μοσχόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας κ. Δημήτριος Πίσκος, ο επίτιμος πρόεδρος της Ε.Μ.Ι.Π.Η. κ. Παύλος Πυρινός και πολλά μέλη και φίλοι της Εταιρείας, καθώς και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Μ.Ι.Π.Η. (Εμμανουήλ Ξυνάδας - πρόεδρος, Ολυμπία Μπέτσα - αντιπρόεδρος, Αναστασία Ταναμπάση - Γραμματέας, Ιωάννα Ζιώγα - Ταμίας, π. Αθανάσιος Βουδούρης, Μαρία Χειμωνοπούλου και Νικόλαος Βουδούρης, μέλη του Δ.Σ.).

Να σημειωθεί ότι σύντομα θα ανακοινωθεί από την Ε.Μ.Ι.Π.Η. το ωράριο λειτουργίας των νέων γραφείων της, που βρίσκονται στον 1ο όροφο του Αρχοντικού Μπέκα (Ολγάνου 12, Βέροια).

Βίντεο από την τελετή εγκατάστασης:


Φωτογραφίες από την τελετή (πατήστε για μεγέθυνση):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου