Πέμπτη, 7 Μαΐου 2015

Παρουσιάστηκε το βιβλίο για τον "ξεχωριστό καθηγητή της κατοχής" στη Νάουσα

Τη νέα της έκδοση, έργο των Θεοδώρας Μαυρίδου και Κωνσταντίνου Χατζηστυλλή, παρουσίασε η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας, το απόγευμα της Δευτέρας (4/5/2015), στη Νάουσα. 

Πρόκειται για το βιβλίο με τίτλο «Ιωάννης Τζαναβάρας. Ένας ξεχωριστός καθηγητής στην κατοχική Νάουσα» και για αυτό μίλησαν οι δρ. Γιώργος Μάλλιος, φιλόλογος, δρ. Χρήστος Σκούπρας, Προϊστάμενος Εκ/κών Θεμάτων Δ/νσης Β/θμιας Εκ/σης Ν. Ημαθίας και μία εκ των συγγραφέων του βιβλίου, η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Θεοδώρα Μαυρίδου.

Το συντονισμό της εκδήλωσης, η οποία έγινε στον ασφυκτικά γεμάτο όροφο του καφέ Νέον, είχε ο πρόεδρος της Ε.Μ.Ι.Π.Η., Μανώλης Ξυνάδας, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ολιγόλεπτο βίντεο με φωτογραφίες της περιόδου που ο Ιωάννης Τζαναβάρας ήταν γυμναστής στο Λάππειο Γυμνάσιο Νάουσας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πολλές ήταν οι στιγμές που φόρτισαν συγκινησιακά το κλίμα, όπως κατά την ανάγνωση επιστολών του Τζαναβάρα ή την αναγγελία του θανάτου του, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, καθώς και κατά την παρέμβαση μαθητών του, υπερηλίκων σήμερα, που ήταν παρόντες στην εκδήλωση.

Το βιβλίο αναμένεται να παρουσιαστεί τον ερχόμενο Ιούλιο και στην ιδιαίτερη πατρίδα του Ιωάννη Τζαναβάρα, στα Αθίκια Κορινθίας.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:Κείμενο - φωτογραφίες: InVeria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου