Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

«Ο Βεροιώτης ιερομόναχος Μελέτιος Κωνσταμονίτης και η περιοδεία του στη Ρωσία (1862 – 1869)» - ΒιβλιοπαρουσίασηΤο νέο συγγραφικό έργο του π. Αθανασίου Γ. Βουδούρη, «Ο Βεροιώτης ιερομόναχος Μελέτιος Κωνσταμονίτης και η περιοδεία του στη Ρωσία (1862 – 1869)», παρουσιάζει η Ε.Μ.Ι.Π.Η. την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012, στις 18.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.
Το έργο αποτελείται από 260 σελίδες και πραγματεύεται ζητήματα της ζωής και δράσης του μεγάλου αυτού ευεργέτη της Βέροιας και της μονής Κωνσταμονίτου του Αγίου Όρους. Περιλαμβάνει πλούσιο αρχειακό υλικό, σχεδιαγράμματα, πίνακες, ευρετήρια και εικόνες.
Επίσης, στο παράρτημα της μελέτης αναδημοσιεύεται ύστερα από 130 περίπου χρόνια το βιβλίο του ιερομόναχου Μελετίου με τίτλο «Περιήγησις Μελετίου Κωνσταμονίτου εις Ρωσσίαν από του έτους 1862 – 1869» το οποίο εκδόθηκε για πρώτη και μοναδική φορά στην Αθήνα, κατά το έτος 1882.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Βασίλειος Κουκουσάς - Αναπλ. Καθηγητής Α.Π.Θ., Αναστασία Ταναμπάση - Υπ. Δρ. Ιστορίας Π.Δ.Μ. και Εμμανουήλ Ξυνάδας - Υπ. Δρ. Θεολογίας Α.Π.Θ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Δ.Κ.Β.Β. και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου