Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

"Μαθαίνω την Ιστορία του τόπου μου..." Η Βέροια στα Οθωμανικά χρόνια.

 Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, η δεύτερη ενότητα του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της Ε.Μ.Ι.Π.Η. "Μαθαίνω την Ιστορία του τόπου μου, Η Βέροια στα Οθωμανικά χρόνια".
Στη δεύτερη ενότητα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία για ιστορικά κτίρια της Βέροιας της περιόδου των Οθωμανικών χρόνων. Τα κτίρια που παρουσιάστηκαν ήταν το σημερινό Δημαρχείο της πόλης, το Μεντρεσέ Τζαμί, τα σημερινά δικαστήρια της πόλης και το σημερινό 3ο Δημοτικό Σχολείο. 
Προς το τέλος της εκπαιδευτικής συνάντησης  δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να ζωγραφίσουν ένα από τα παραπάνω κτίρια αξιοποιώντας πληροφορίες και εποπτικό υλικό τα οποία τους είχαν κοινοποιηθεί νωρίτερα. Υπεύθυνη της ενότητας ήταν η εκπαιδευτικός και μέλος της Ε.Μ.Ι.Π.Η. κ. Αρίστη Κουκουρίκου (Διευθύντρια 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας).
Με τη δεύτερη ενότητα ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα που αφορούσε την παρουσίαση πτυχών της ιστορίας της  Βέροιας στα Οθωμανικά χρόνια και παρουσιάστηκε τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2011 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου