Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά στην Δημόσια Βιβλιοθήκη από την Ε.Μ.Ι.Π.Η.

Η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας στα πλαίσια επίτευξης των στόχων της εγκαινιάζει, από αυτό το καλοκαίρι, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, τη διοργάνωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για παιδιά.
Σκοπός των προγραμμάτων είναι να έλθουν τα παιδιά σε επαφή και να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου στον οποίο κατοικούμε. 
Κατά την πρώτη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011 στο χώρο της Δ.Κ.Β.Β. οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πτυχές της ιστορίας της Ημαθίας κατά την αρχαιότητα.

Για το μήνα Ιούλιο θα ακολουθήσει ακόμη μία συνάντηση στην οποία θα παρουσιαστούν στοιχεία από την ιστορία της Βέροιας στα Βυζαντινά χρόνια. Η συγκεκριμένη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Ιουλίου ώρες 10.30-12.30 στο χώρο της Δ.Κ.Β.Β. και απευθύνεται σε παιδιά 10-14 ετών. Στη συνάντηση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά διάφορες βυζαντινές τέχνες όπως η αγιογραφία, το ψηφιδωτό και το ξυλόγλυπτο.

Η Ε.Μ.Ι.Π.Η. ευχαριστεί τη Δ.Κ.Β.Β. και το διευθυντή της κ. Ιωάννη Τροχόπουλο καθώς και όλους τους συντελεστές οι οποίοι συνέβαλαν στην υλοποίηση των προγραμμάτων.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου